Progression’s in the air

Du sitter der på kontoret. Det er blitt starten av juli og ferien nærmer seg. Kontoret er nesten tomt. Klokka har passert fire, men underbevisstheten din har ikke tenkt å dra hjem.

For youtube og allskens sosiale medier har fått deg skikkelig opphengt i noe du overhode ikke kan. Og der sitter du, på kontorstolen, litt nervøs for at noen skal komme forbi, nemlig fordi du øver på spin loop på kontorstolen. Sparker fra beina for å skape rotasjon, skyver riggen inn i vinden, drar inn bakbenet, skyver frem forbenet og titter rundt etter landingen.

Visualisere bevegelsene, analysere teknikker og høre på andre, og med det så noen frø som forhåpentligvis gror friskt og raskt. For de frøene skal nemlig vokse og bli store, store baller! Sånne baller som skal få deg til å stenge av kontrollsenteret for et lite øyeblikk.

Du planer i 20 knop bortover det rotete havet .4.7 seilet ditt er kraftig overrigget. I mot deg kommer en vegg på 3 meter som skal til å brekke på toppen. Akkurat i dette øyeblikket finner du ut hvordan det går med frøene. Du drar deg først litt nedvind for å øke farten, for så å trykke på “lift off” knappen. Du fyker opp i lufta, gjerne litt høyere enn ønskelig. Og det er her kontrollsenteret virkelig er på ferie. Du gjør nemlig det minst naturlige i hele verden i en slik situasjon. Du hiver riggen fremover som en katapult.

Jepp, dette er hva jeg kaller progresjon. Har satt meg som mål å lære meg spin loop i år, og det får bakenden min smake nå. Utrolig moro å få timer på vannet slik og prøve på ting man ikke kan. Det er virkelig givende å seile litt mer målrettet. Jobbe med å få til ting du ikke kan. Oppfordrer dere alle til å sette dere mist ett mål for sesongen, og drit i om det er amisiøst, bare gå for det! At jeg skal få til loop rimelig useriøst, og føles forsatt slik, men det ser ut til at med noen forsøk til nå så skal jeg klare å komme meg helt rundt og sette en! Ønsk meg lykke til, og følg med på vegen min dit! 🙂

 

Sees på vannet!

______________

You are sitting there at the office. Juli has arrived and summer vacation is knocking on the door. The office is almost empty. The clock has passed foure o’clock, but your sub conscience is’t leaving work yet.

Because youtube and every social media has hooked your attention on something you most certainly can’t do. And there you’re sitting, on the office chair, a bit nervous of somebody checking in on you, because your practicing spin loop on the chair. Kicking the chair around to create rotation, pushing the rig into the wind, pulling in the back leg, pushing the forward leg ahead of you and looking for the landing.

Visualizing the movements, analyzing techniques and listening to others, in this way planting some cedes that will grow healthy and quick. Those cedes are in fact going to grow and become big, big balls! Such balls that will make the control center shut down for a moment.

You’re planing in 20 knots over choppy seas. 4.7 sail is over powered. Towards you this 3 meter wall is about to break. This moment you’ll find out how the cedes are coming. You stear down wind a bit to pick up speed and than you push the “lift off” button. You’re getting shot through the air and a bit higher than intended. This is when the control center are on vacation. Cause your doing the least natural thing there is in a situation like this. You are throwing the rig forward like a catapult.

Yup, this is what I call progression. Have set a goal this year that I’m going to learn the spin loop, and my buttox is feeling it. So incredible fun to get some hours on the water and train on things like this. It’s really full filling to sail a bit goal oriented. Working on things you don’t manage. Recommend you to set at least one goal for the season, and screw any lack of ambition, just go for it. For me to pull of a spin loop would be un-serious, and it feels like it to day still. But with a few more try I thing I’ll nail it! Wish me good luck, and feel free to join me on my way! 🙂

Cheers

2 Comments

  1. My money is on you. Really 20 knots. Isn’t that ship speed. You can have my luck. I don’t need it. Surf safe

    Sent from my iPhone

    >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s